معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، افزایش 15 برابری تولید گوشت مرغ، افزایش 5.6 برابری تخم مرغ و همچنین افزایش 4.1 برابری تولید شیر را از دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی در بخش تولیدات دامی کشور عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر مرتضی رضایی امروز دوشنبه در حاشیه بازدید از شرکت تولیدی اجداد سپیدان کوثر در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: در سال 57 حدود 160 هزار تن گوشت مرغ، 160 هزار تن تخم مرغ و دو میلیون و 620 هزار تن شیر تولید می شده که این ارقام به ترتیب در سال 97 به دو میلیون و 400 هزار تن، 900 هزار تن و 10 میلیون و 700 هزار تن رسیده است.
وی میزان تولید گوشت قرمز در سال 57 را 397 هزار تن عنوان کرد و اظهار داشت: این رقم تولید در سال 97 به 860 هزار تن افزایش یافته است.
رضایی درباره تولید عسل نیز گفت: در سال 57 حدود 660 تن عسل تولید شده که این رقم با افزایش 13.3 برابری به 88 هزار تن رسیده است.
وی گفت:سرانه مصرف شیر در سال 97 115 کیلوگرم، گوشت قرمز حدود 12 کیلوگرم، گوشت مرغ 29 کیلوگرم، تخم مرغ 11 کیلوگرم و عسل یک کیلوگرم است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر هر ایرانی از محل تولیدات دامی با احتساب محصولات شیلاتی 36 گرم مصرف سرانه روزانه پروتئین حیوانی دارد که این عدد ارزشمندی به لحاظ تغذیه ای است.
وی احداث 53 واحد جدید پرورش گوسفند و بز با ظرفیت 330 هزار راس و احداث 60 واحد جدید پرورش گاو و گاومیش با ظرفیت 110 هزار راس را از اقدامات سال 97 عنوان کرد.
رضایی ادامه داد: در سه سیستم پرورش نژادهای بومی، پرورش خالص وارداتی و آمیخته با نژادهای بومی در سال 97 تعداد دام هایی که تحت پوشش مدیریت اصلاح نژاد قرار گرفته اند حدود 50 هزار راس برای پرورش صنعتی بوده است.
وی پیش بینی کرد در سال 1400 این رقم به 140 هزار راس برسد.
رضایی گفت: با این افزایش 140 هزار راسی برآورد می کنیم حدود 410 هزار تن شیر از محل بز شیری و 20 هزار تن گوشت قرمز به تولیدات این بخش اضافه شود.
وی در عین حال پرورش صنعتی گوسفند تحت مدیریت اصلاح نژاد دامی را 60 هزار راس عنوان و پیش بینی کرد این عدد در سال 1400 به حدود 800 هزار راس برسد.
رضایی با بیان این که در سال 97 حدود 12 هزار تن گوشت شتر مرغ در کشور تولید شده است، اظهار داشت: امسال حدود 18 هزار تن تولید شیر شتر داشته ایم.