عصر يكشنبه ۴ آذر ماه، فاز نخست سرديسهاي مشاهير گيلان با حضور رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي گيلان، معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري كشور، جمعي از مديران فرهنگي استاني و چهرههاي فرهنگي و دانشگاهي گيلان در مجموعه موزه ميراث روستايي استان رونمايي شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در اين مراسم دكتر محمدباقر نوبخت در سخناني با اشاره به فلسفه معماري اماكن ورزشي سنتي ايراني به ويژه زورخانهها، گفت: چهارچوب درب ورودي زورخانهها را كوتاه ميساختند تا افراد به صورت خميده ورود كنند و احترام جايگاه مقدس ورزش باستاني حفظ شود. لذا در مقابل مواريث فرهنگي بايد تعظيم كرد.
وي موزه ميراث روستايي را يك مكان فرهنگي منحصر به فرد دانست و افزود: دكتر محمود طالقاني بنيانگذار موزه ميراث روستايي گيلان است و ايده ايشان ميتواند نماد خوبي براي فرهنگ عميق، وسيع و بلند گيلان باشد.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، با اشاره به بازديد خود از شهرهاي خارجي داراي موزه ميراث فرهنگي به منظور الگوگيري و استفاده از تجربه و دانش بشري در ايران و گيلان، خاطرنشان كرد: به عنوان يك گيلاني ميگويم كه موزه ميراث روستايي گيلان نمونه است.
دكتر نوبخت، خواستار تسري ايجاد موزه ميراث فرهنگي در ساير استانها به ويژه استان هاي شمالي كشور شد و گفت: موزه ميراث روستايي ظرفيت بزرگي است و ما از جايگاه ملي علاقمند به گسترش آن هستيم. لذا سعي برآن است بزودي مطالبات اين مجموعه پرداخت شود.
وي از فعالان مجموعه ارزشمند موزه ميراث روستايي خواست مواريث گذشته استان را به آيندگان بنمايانند و خاطرنشان كرد: بزرگاني كه امروز از سرديس هاي آنان رونمايي خواهيم كرد به مثابه ستارگاني در سپهر فرهنگ گيلان هستند و آحاد جامعه با ديدن اين شخصيت ها بيش از پيش با گذشته و فرهنگ خود آشنا خواهند شد.
نوبخت همچنین با همراهي رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي گيلان و جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني از بخش بانك ژن مركز تحقيقات كرم ابريشم كشور در شهرستان شفت بازديد كردند.
به گزارش مركز اطلاعرساني، روابط عمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، در حاشيه اين بازديد رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در جمع خبرنگاران از اختصاص ۱۸ هزار و ۲۵۲ ميليارد تومان اعتبار به بخش كشاورزي براي اشتغالزايي خبر داد.
وي افزود: براساس موافقت نامهاي كه هفته گذشته امضاء شد؛ براي اين اعتبار كه در اختيار وزارت جهاد كشاورزي قرار گرفته، ۸۲ هزار فرصت شغلي پيش بيني شده است.
دكتر نوبخت توسعه صنعت نوغانداري را وابسته به پژوهش و تحقيق دانست و تصريح كرد: با روشهاي سنتي نميتوانيم با مصنوعات جهاني ابريشم رقابت كنيم چراكه بسياري از كشورها همچون چين و ژاپن در اين عرصه بسيار پيشرفته هستند. بنابراين بايد از طريق تحقيق و توسعه اين امكان را فراهم كنيم كه بازدهي كار افزايش يابد.
وي با اشاره به بازديد خود از يكي از مراكز تحقيقاتي نوغانداري و پيله ابريشم، اين مجموعه بويژه بانك ژن ايجاد شده را يك سرمايه ملي عنوان كرد و گفت: صنعت نوغانداري نيازمند حركت از حوزه مطالعات به سمت عملياتي و اشتغالزايي است و گزارش هاي رسيده درباره اين صنعت با توجه به فناوري و دانش بالايي كه در اين پژوهشكده وجود دارد، اميدبخش است.
به گفته دكتر نوبخت با توجه به تخصصي بودن صنعت نوغانداري و تجربهاي كه از گذشته مردم گيلان داشتهاند، ميتوانيم از آن براي جوانان استان، زنان و مردان گيلان به عنوان يك كار تخصصي بهره بگيريم.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: اين سازمان آمادگي دارد اعتباري نيز براي بحث نوغانداري در گيلان در نظر بگيرد مشروط بر آنكه در اين بخش اشتغالزايي شود.
گفتني است در اين بازديد از دستاوردهاي پژوهشي مركز تحقيقات كرم ابريشم كشور رونمايي شد.
ذخاير بانك ژن مركز تحقيقات كرم ابريشم كشور در استان گيلان، با تنوع ۱۰۸ لاين در خاورميانه منحصر بفرد است.