رئیس دفتر رئیسجمهور با تأکید بر اینکه معتقدیم قیمت واقعی ارز از ارقام کنونی و حتی رقم 7500 تومانی که در سامانه نیما عرضه میشود، پایینتر است، اظهار داشت: دولت با جدیت در تلاش است تا بازار ارز و کالا را به خوبی ساماندهی کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر محمود واعظی روز چهارشنبه در پایان جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اختیارات شورای عالی اقتصادی به بانک مرکزی به منظور ساماندهی بازار ارز، گفت: بدون تردید این اختیارات و سیاستهای بانک مرکزی و تسهیلاتی که به منظور واردات طلا و ارز اتخاذ شده در روند نزولی قیمت ارز تأثیر داشته و این کار با جدیت ادامه خواهد یافت.
رئیس دفتر رئیسجمهور خاطر نشان کرد: مصمم هستیم که اجازه ندهیم که دلالان بتوانند در بازار ارز تأثیرگذار باشند و در این راستا برنامهریزیهای دقیقی انجام شده است.
رئیس دفتر رئیسجمهور به مردم توصیه کرد در بخشهایی سرمایهگذری کنند که خطرات و ریسک پایینتری دارد چرا که در غیر این صورت سود اصلی را دلالان خواهند برد و کسانی که قطعاً متضرر میشوند، مردم هستند.
دکتر واعظی افزود: تلاش دولت این است که بازار ارز و کالا را کنترل کند تا روند کاهشی که شروع شده، ادامه یابد.
رئیس دفتر رئیسجمهور در ادامه وحدت و همدلی را در مسایل مهم کشور مورد تأکید قرار داد و گفت: وقتی در همه مسایل اساسی کشور، جریانهای سیاسی، نهادها و سران قوا با هم و همدلانه همکاری کنند، قطعاً موفقیت خواهیم داشت.
دکتر واعظی خاطر نشان کرد: امروز آمریکا و برخی از اذناب آن در منطقه به دنبال اعمال فشارهای اقتصادی هستند و در این شرایط باید بتوانیم در داخل کشور شرایط اقتصادی را به خوبی مدیریت کنیم.
رئیس دفتر رئیسجمهور در ادامه با قدردانی از صدا و سیما و قوه قضائیه، گفت: صدا و سیما نقش و سهم زیادی در روشنگری مردم نسبت به بازار ارز و شرایط اقتصادی کشور ایفا کرده است و قوه قضائیه نیز اقدامات خوبی در زمینه مبارزه با فساد که جزو سیاستهای اصولی دولت است، داشته است و بیتردید با شنیدن اخبار این رویدادها نسبت به نظام دلگرم میشوند.
دکتر واعظی تأکید کرد: امروز باید همه مشکلات کشور را با وحدت و همدلی همه قوا و نهادها و با کمک مردم و بخش خصوصی حل کنیم و این کار شدنی است و بدون تردید با مقاومت و ایستادگی میتوانیم از فشارهای آمریکا عبور کنیم.
رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره احتمال ایجاد تغییرات در اعضای کابینه، گفت: در این راستا تعدادی از وزرا که بیش از 2 نفر هستند، هفته آینده به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهند شد.
دکتر واعظی در پاسخ به سوالی در رابطه با مصوبات جلسات هیأت دولت، اظهار داشت: دولت طی ماههای اخیر به طور جدی دو موضوع تحولات بازار ارز و کالا را با جدیت مورد بحث و بررسی قرار داده است، چرا که نسبت به ایجاد فشار به طبقات متوسط به پایین به دلیل گرانیهای اخیر، نگرانی دارد و رسیدگی به این موضوعات را وظیفه اصلی خود میداند و در جلسه امروز نیز درباره این دو موضوع بحث و بررسی شد و مصمم هستیم از مردم و اقشار ضعیف حمایت کنیم.
رئیس دفتر رئیسجمهور افزود: رئیس جمهور در جلسه امروز مجدداً به تمام وزارتخانههایی که بنگاهداری میکنند، دستور داد که برنامه زمانبندی در رابطه با چگونگی واگذاری این بنگاهها ارایه دهند. همچنین دستور دادند سایر نهادهای کشور که بنگاه و شرکتهایی دارند نیز نسبت به واگذاری آنها اقدام کنند.
دکتر واعظی خاطر نشان کرد: امروز باید هم بازار مالی کشور را ساماندهی کنیم و هم به موضوع بورس و ارز رسیدگی کنیم و در این راستا چنانچه بنگاههای بیشتری در بورس عرضه شوند، میتوانند مفید باشند.
رئیس دفتر رئیسجمهور در رابطه با سوالی در خصوص جلسه رئیس جمهور با گروههای سیاسی، گفت: رئیس جمهور معمولاً جلسات و رایزنیهایی با نخبگان، صاحبنظران و گروههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارند و بخصوص در شرایط کنونی کشور لازم میدانیم که با گروههای مختلفی از بیرون دولت تبادل نظر داشته باشیم.
دکتر واعظی در پاسخ به سوالی در خصوص لوایح 4 گانه و عضویت ایران در FATF، گفت: لوایح 4 گانه هیچگونه ارتباطی به عضویت ایران در FATF ندارد و ایران هنوز عضویتی در آن ندارد. این 4 لایحه در رابطه با پولشویی است و اگر بخواهیم ارتباط بانکی با دنیا داشته باشیم، لازم است استانداردهایی را رعایت کنیم و این لوایح در این رابطه میباشد. لذا مخالفتهایی که در این زمینه انجام میشود، در رابطه با چیزی است که ما اصلاً وارد آن نشدیم و عضویتی در آن نداریم. بیتردید اگر این لوایح تصویب شود میتواند گشایشهایی را برای کشورمان ایجاد کند.
رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در رابطه با اقدامات دولت به منظور حضور زوار در راهپیمایی اربعین حسینی، گفت: در این رابطه اقدامات خوبی انجام شده و وزیر کشور، رایزنیهایی با طرفهای عراقی داشته است و تسهیلاتی نیز به منظور حضور راحتتر مردم در این مراسم در نظر گرفته شد. موضوع اربعین حسین یک کار اعتقادی است و به عنوان دولت وظیفه خود میدانیم که هم تسهیلات را فراهم سازیم و هم حمایتهای لازم را انجام دهیم تا زوار امام حسین(ع) بتوانند به راحتی به این مراسم بپردازند.