پنجشنبه 7  مرداد  1389
2010 July 29
17  شعبان  1431
     فارسی | عربی | انگلیسی اخبار مهم:
امکانات خبر:
نظر شما درباره اين خبر
بسته
 
 
 

چنانچه تمایل دارید از نتیجه تایید نظرتان آگاه شوید این گزینه را انتخاب کنید
تاریخ انتشار :20/11/1388   -   11:2:0      

با حضور معاون اول رئيس جمهور؛

شش طرح بزرگ پتروشیمی به بهره بردارى رسید

*با افتتاح این طرح ها 1660 نفر اشتغال مستقیم و20 هزار نفر هم اشتغال غیرمستقیم ایجاد می شود
رحیمی : عزم دولت برای افزایش سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ پتروشیمی جدی است
* جلسات بررسی وضعیت عسلویه هر ماه تشکیل می شود

شش طرح بزرگ پتروشیمی امروز - سه شنبه - در منطقه ویژه انرژی پارس در عسلویه با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری می رسد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ، طرح متانول ششم مجتمع پتروشیمی زاگرس؛ بوتادین پتروشیمی جم؛ اسکله های بندر پتروشیمی منطقه ویژه انرژی پارس؛ طرح های تصفیه پساب صنعتی و زباله سوز پتروشیمی مبین؛ جداسازی هوای پتروشیمی مبین و واحدهای اتیل بنزن و استایرن منومر پتروشیمی پارس طرح هایی هستند که امروز به بهره برداری می رسند.

ظرفیت تولید اسمی این طرح ها سه میلیون و 140 هزار تن است که برای اجرای آنها بیش از 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

* طرح اتیل بنزن و استایرن منومر پتروشیمی پارس

ظرفیت طرح اتیل بنزن و استایرن منومر پتروشیمی پارس عسلویه 645 هزار تن اتیل بنزن و 600 هزار تن استایرن منومر در سال است. سرمایه گذاری انجام شده در این واحد 150 میلیون دلار و ارزش تولیدات سالیانه آن 760 میلیون دلار اعلام شده است. اتیل بنزن و استایرن منومر در تولید محصولات مربوط به حلال، روغن، انواع چسب و همه پلیمرها کاربرد دارد.


*طرح بوتادین مجتمع پتروشیمی جم

ارزش تولیدات قابل فروش سالیانه طرح بوتادین مجتمع پتروشیمی جم 140 میلیون دلار و کل سرمایه گذاری انجام شده برای آن 148 میلیون دلار است. اجرای این طرح از سال 1384 آغاز شد.


*طرح تسویه پساب صنعتی پتروشیمی مبین

مالکیت طرح تسویه پساب صنعتی پتروشیمی مبین صد در صد دولتی و فعالیت اصلی آن روزانه تسویه 7500مترمکعب پساب های بهداشتی صنعتی و همچنین امحاء روزانه 2 تن پسماندهای جامد و هیدروکربورهای مایع شرکتهای پتروشیمی فاز یک عسلویه است. سرمایه گذاری کل این طرح 76 میلیون دلار و اغاز پروژه ساخت آن سال 1382 می باشد.


*طرح جداسازی هوای شرکت پتروشیمی مبین

محصولات قابل فروش طرح جداسازی هوای شرکت پتروشیمی مبین؛ اکسیژن و ازت، و کاربری محصولات آن تامین اکسیژن و ازت مورد نیاز طرح های توسعه مجتمع های پتروشیمی مرحله یک عسلویه و تعدادی از مجتمع های پتروشیمی مرحله دو این منطقه است. سرمایه گذاری انجام شده برای این طرح 152 میلیون دلار و ارزش تولیدات قابل فروش سالیانه آن 37 میلیون دلار اعلام شده است.
تاریخ آغاز اجرای این طرح 1384 بوده و اشتغال مستقیم آن 120 نفر است.


*بزرگترین بندر تخصصی صادرات محصولات پتروشیمی ایران در عسلویه

ظرفیت بارگیری اسکله های بزرگترین بندر تخصصی صادرات محصولات پتروشیمی ایران، 35 میلیون تن درسال وسرمایه گذاری انجام شده در آن 864 میلیون دلار است.
با بهره برداری از اسکله های این بندر امکان پهلوگیری همزمان پانزده فروند کشتی با ظرفیت 4 تا 100 هزار تن محصولات و مواد پتروشیمی به وجود می آید.


*طرح متانول ششم مرحله دوم مجتمع پتروشیمی زاگرس

 طرح متانول ششم از طرح‌های توسعه پتروشیمی زاگرس با ظرفیت 1650 هزار تن در سال متانول صبح امروز سه شنبه با حضور معاون اول رییس جمهوری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به بهره‌بردرای رسید.
برای اجرای این طرح که از سال 1383 آغاز شده 440 میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است.
ارزش تولیدات قابل فروش سالانه واحد متانول ششم پتروشیمی زاگرس 410 میلیون دلار برآورد می‌شود و تولید ماده بالابرنده عدد اکتان بنزین، تولید اسید استیک، حلال، انواع رزین و چسب، ضدیخ، پروپیلن از جمله کاربری محصولات این طرح محسوب می‌شود.
این واحد 1488 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سال از نفت و گاز پارس جنوبی را مصرف می‌کند.
اشتغال مستقیم این طرح در زمان بهره‌برداری 235 نفر و میزان اشتغال زایی غیرمستقیم (صنایع پایین دستی آن) بین 10 تا 15 برابر نیروی انسانی زمان بهره‌برداری است.

با افتتاح این طرح های مهم برای 1660 نفر اشتغال مستقیم و برای حدود 20 هزار نفر هم اشتغال غیرمستقیم ایجاد می شود.


رحیمی : قرار شد هر ماه با وزیر نفت جلسه ای تشکیل شود. 

 معاون اول رئیس جمهور  پس از افتتاح شش طرح بزرگ پتروشیمی به ارزش بیش از دو میلیارد دلار در عسلویه تصریح کرد: این جلسات که یک ماه در تهران و یک ماه در منطقه پارس جنوبی خواهد بود، تا آنجا ادامه پیدا می کند که سرمایه گذاری جدید جذب و جلب شود.

وی با بیان اینکه می توانیم در منطقه پارس جنوبی شور دیگری از نظر جلب و جذب سرمایه گذاری برپا کنیم گفت:‌ قول می دهم جلب و جذب سرمایه گذاری های جدید در دولت دهم بیشتر از دولت نهم و دولت های گذشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از استاندار بوشهر خواست با همکاری همه مسئولان، رونق در صنایع پایین دستی استان را در دستور کار قرار دهد تا با جذب و جلب سرمایه گذاری، بهره وری در استان افزایش یابد و بیکاری از بین برود.

وی گفت: در صورت راه اندازی کامل همه مراحل منطقه ویژه انرژی پارس عسلویه، درآمدهای حاصل از آن به اندازه کل درآمدهای نفتی کشور خواهد شد.
رحیمی افزود: کارهای مهندسان غیرتمند ایرانی بعد از انقلاب به ویژه در این منطقه واقعا ستودنی است و مردم ایران چشم امید به دستان پرتوان این مهندسان و متخصصان باغیرت دوخته اند.

وی با بیان اینکه قبلا شنیده بودیم در صورت راه اندازی هر مرحله پارس جنوبی روزانه 5 میلیون دلار درآمد برای کشور ایجاد می شود خاطرنشان کرد: رئیس جمهور سختکوش با همه توان در جهت پیشرفت و آبادانی کشور تلاش می کند به طوری که شب و روزِ مسئولان را به کار و خدمت تبدیل کرده و همگان از نهضتی که ایجاد شده است لذت می برند.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه 60 درصد منابع انرژی جهان در خاورمیانه است، گفت: نظام سلطه و استکبار درصدد تسلط بر این منابع است و اجازه نمی دهد کشورهای اسلامی مسیر پیشرفت را در دستور کار قرار دهند و حتی مسیر پیشرفت آنها را سد می کند.

وی افزود: استکبار جهانی و قدرت های بزرگ که از انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) و آرمان های آن عزیز سفرکرده سیلی خورده اند با یک برنامه از پیش تعیین شده می خواهند در صفوف مسلمانان فاصله ایجاد کنند تا این کشورها در مسیر پیشرفت قرار نگیرند.

رحیمی با اشاره به رهنمودهای امام خمینی (ره) گفت: این روزها شاهدیم که صدا و سیما در برنامه ای به نام "شاخص"، سخنانی را از حضرت امام درخصوص نظام سلطه پخش کرد با این عنوان که اگر مسلمانان از نفت خود استفاده کنند می توانند تمام قدرت ها را به زانو درآورند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدامات نظام سلطه به ویژه امریکا در یمن به بهانه مبارزه با تروریسم افزود: آنها به این بهانه کشتار مردم را در دستور کار قرار دادند حال آنکه این اتفاق در کشورهای مختلفی ازجمله پاکستان، عراق و افغانستان هم در حال وقوع است.

وی در ادامه سخنان خود، درباره انگلیس گفت:‌ این کشور استعماری فقط در فتنه گری در جهان شهرت دارد و تنها با فتنه توانسته است خود را به جلو بکشاند.
رحیمی همچنین با بیان اینکه امریکا نیز با دروغ خود را حفظ کرده و هم اکنون قدرتش رو به افول است افزود: انقلاب اسلامی ایران شاخ امریکا را شکست و اکنون راه نورانی امام خمینی (ره) با قدرت تمام، به رهبری حضرت آیت الله خامنه ای ادامه پیدا می کند.



* سخنان معاون اول رئیس جمهور در بدو ورود به عسلویه

معاون اول رییس جمهور گفت: دولت در صدد است با افزایش سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی پروژه های عظیم پتروشیمی در منطقه، مردم بتوانند بیش از گذشته ازمزایای آن بهره مند شوند.
محمدرضا رحیمی در بدو ورود به فرودگاه عسلویه درباره اهداف این سفر گفت: سرمایه گذاری‌هایی که دولت برای راه‌اندازی پروژه‌های نفتی و گازی انجام داده است، امروز به نتیجه رسیده و در جریان این سفر افتتاح و به مردم ارائه خواهد شد.

* تحریم های غربی ها تاثیری در میزان سرمایه گذاری در کشورمان نداشته است

رحیمی در پاسخ به اینکه آیا تحریم های غربی ها تاثیری در میزان سرمایه گذاری در کشورمان نداشته است خاطر نشان کرد: تحریم‌های کشورهای غربی در دراز مدت موجب خیر و برکت برای جمهوری اسلامی ایران شده است چرا که متخصصین داخلی با خودباوری و اتکا به ظرفیت های خود تلاش کردند کشورمان در مسیر تعالی و ترقی قرار بگیرد.

وی با اشاره به فناوری‌های برجسته رونمایی شده طی روزهای اخیر از جمله فناوری لیزر و فناوری‌های فضایی اظهار داشت: همه این دستاوردها نشان دهنده پیشرفت و ترقی کشورمان است که ملت ایران به برکت انقلاب اسلامی و راهی که بنیان گذار کبیر انقلاب در پیش روی مردم قرار داد به دست آوردند.

معاون اول رییس جمهور خاطر نشان کرد: امروز ملت ایران در حال فتح قله های پیشرفت و ترقی است و در همه عرصه ها شاهد تحولات جدیدی هستیم.
وی افزود: امروز دوران اینکه استکبار جهانی اراده خود را در زندگی بشریت به ویژه در عرصه اقتصادی و صنعتی اعمال کند به پایان رسیده و ملتها بیدار و بر سرنوشت خود حاکم شده‌اند.




انتهاي خبر // پايگاه اطلاع رساني دولت//www.dolat.ir
اخبار مرتبط با این خبر:
نظرات ارسالی مربوط به این خبر

سعيد پيغامي: با سلام به حضور محترم شما من دانشجوي سال آخرمهندسي شيمي هستم پروژه طرح واقتصاد من در رابطه با توليد استيک اسيد از استالدهيد است. مجتمع اراک اين واحد را دارا مي باشد. به کمک شما بسيار نياز دارم. خواهشمند است منو در اين رابطه ياري کنيد.

موافق [1]  -  مخالف [0]